Lenjerie patut

Lenjeria alba pentru patutul bebelusului

In jurul nostru, in viata de zi cu zi, suntem incojurati de culoare care de multe ori simtim cum ne influenteaza starea de spirit.

Cand vorbim despre patutul bebelusului nostru si despre lenjeria potrivita acestiua, albul este cat se poate de potrivit prin curatenia pe care o exprima, este suav si pur, ce poate fi mai potrivit pentru patutul nou nascutului.

Lenjeria alba din bumbac, desigur, este usor de intretinut prin spalare cu detergent care poate contine inalbitor, se poate calca eliminand astfel o parte din bacteriile pe care nu le dorim in preajma copilasului nostru.

Bumbacul este confortabil, moale, usor de spalat si calcat, iar lenjeriile din bumbac alb vor avea tot timpul un aspect special frumos, elegant. Acesta este un bun conducator de caldura, este durabil si rezistent, bumbacul fiind unul din cele mai folosite materiale din industria textila.

Gasim acum in comert lenjerie pentru patutul bebelusului de diferite dimensiuni, din bumbac alb simplu sau cu aplicatii din dantela, cu broderie frumoasa sau chiar cu cristale aplicate; toate aceste elemente au scopul de a crea un spatiu placut, curat, elegant. Cateva exemple in acest sens:

O lenjerie pentru patutul bebelusului ar trebuii sa fie alcatuita si in functie de tipul de patut folosit din urmatoarele elemente:

La patutul cu grilaj din lemn sau pal:

  • Protectie laterala textila pentru caputul bebelusului( il protejeaza pe acesta de eventualii curenti de aer si/sau de lovituri de lateralele solide ale patului). O astfel de protectie laterala se poate monta la un capat al patultului, acolo unde doarme bebelusul la inceput, sau de jur-imprejurul patului in functie si de preferintele parintilor. Pentru o eficienta buna o protectie laterala textila ar trebuii sa aiba inaltimea intre 30 si 50cm
  • Cearceaf cu elastic pentru saltea( de preferat), acest model asigura o fixare foarte buna pe saltea evitanduse astfel scoaterea si rasucirea cearceafului sub bebelus.
  • Fata de pilota sau pilota, pentru acoperire.
  • Fata de perna ( pernuta se recomanda sa se foloseasca dupa varsta de 1an)

Pentru patutul pliant( de voiaj), lucrurile sunt un pic mai simple si pentru ca la aceste modele nu este necesara si nici nu se poate monta protectia laterala textila pentru ca laterala patutului este din plasa si nu ridica situatii speciale.

Insa cearceaful cu elastic este un element important, fata de pilota sau pilotica sunt de asemenea necesare, iar fata de perna se va folosii tot dupa varsta de 1an.

Lenjeriile din bumbac alb vor avea tot timpul un aspect special, frumos si sunt elegante si indiferent de modelul ales pentru patut sau cosulet, albul este pur.

Acestea nu sunt indrumari medicale, ci doar mici sfaturi pentru parintii in devenire sau cu bebei acasa. Speram sa fie utile pentru dumneavoastra, astfel incat sa faceti cea mai buna alegere.