Co-sleeping – avantaje si patuturi potrivite


Dorim sa vorbim astazi despre notiunea de co-sleeping, avantaje ale acesteia si despre cum putem face posibil ca bebelusul nostru sa fie aproape de noi in siguranta pe timpul somnului.
Notiunea de co-sleeping inseamna a dormi in apropiere de bebelusul tau, fie langa patul acestuia, fie in aceeasi incapere.

A nu se confunda cu o alta notiune, co-bedding, intampinata astazi atat cu reticenta dar si sustinuta in randul parintilor. Acest termen inseamna a permite copilului sa doarma in acelasi pat cu mama sau amandoi parintii.

Bebelusii care dorm in acelasi pat cu parintii sunt expusi unor riscuri crescute atunci cand nu se asigura un spatiu de siguranta suficient pentru dormit.

Pentru a veni in intampimarea parintilor va propunem cateva variante de patut atasabil la patul parintilor. Aceste modele se folosesc din prima zi a nou-nascutului. Dimensiunile patuturilor co-sleeping difera.

  • Patutul cu saltea atasabil Lella 95 x 52 x h89 cm este ideal pentru a fi montat in camera mamei. Este lucrat din lemn de fag vopsit alb cu vopsea pe baza de apa, are inclusa saltea cu suport de saltea reglabil pe inaltime, kit de fixare la patul parintilotr, se obține o aliniere cat mai buna cu salteaua parintilor, laterala detasabila si roti cu frane.
  • Pătuț atașabil co-sleeping Contact are o dimensiune exterioara de 117 x 62.5cm și se prezintă cu diferite detalii aplicate care îl fac potrivit pe orice stil de camera, avem :Contact alb, Contact natur, Contact Mars, Contact Funky, Contact Love ME, Contact alb/natur,   Contact Art   Vine echipat cu saltea si suport de saltea cu sistem anti-reflux care se poate regla pe inaltime la: 61 cm,  53 cm, 46cm fata de sol, pentru a se alinia cât mai bine cu salteaua părinților, Kit de fixare la patul mare, roti cu frâne.  Se poate folosi atasat la patut mamei sau separat in camera. Laterala culiseaza pe sina pana sub patut si usureaza in acest fel manevrele de ridicare si fixare ale accesteia. Patutul este lucrat din lemn masiv de fag vopsit.

Unii specialisti considera ca, a imparti acelasi spatiu cu bebelusul, consolideaza si creeaza legaturi puternice, usureaza procesul de alaptare, creste durata timpului acordat imbratisarilor si a momentelor de tandrete.

Decizia este una pesonala pentru fiecare familie. Noi va dorim mult succes in alegerile pe care le faceti.

Echipa Stylebebe