Ce saltea alegem pentru bebelusul nostru

 Cand vine pe lume, bebelusul tau, petrece cea mai mare parte a timpului dormind. Secretul,  pentru al ajuta pe micutul tau sa doarma bine, este crearea unui mediu de somn bun.

Aici intervine misiunea noilor parinti sa aleaga, care este cea mai potrivita,care este cea mai calitativa, cea mai buna … oare pe ce salteluta va dormi bebelusul meu cel mai bine. Ce tip de saltea cumparam in final, este mai mult o alegere personala.

Ce tipuri desaltele exista pe piata

Saltele din spuma, acestea sunt standard obisnuite, cu o compozitie din poliuretan, o rasina de spuma. Pot fi o alegere excelenta deoarece sunt usoare si durabile.

 Cand alegeti o saltea din spuma pentru patut, sa va asigurati ca este rezistenta. Incercati acest lucru apasand cu mana pe centrul saltelei si vedeti cat ii ia suprafetei sa isi reia forma, cu cat mai repede cu atat este mai bine.

Cautati o saltea care are densitatea mai mare, care o face mai ferma. Puteti vedea acest lucru prin cat de grea este sau apasand din laterale spre centru.

Saltele cu doua fete, 2 in 1 ! Aceste saltele a o fata mai ferma pentru bebelusi si o alta latura mai moale potrivita pentu copii de peste 1 an. Pentru a sustine corect oasele in crestere ale bebelusului, se foloseste fata mai ferma a saltelei in primele luni ale nou-nascutului. Pentru o suprafata cu fermitate crescuta se foloseste fibra de cocos care sustine drept corpul nou-nascutului si lasa aerul sa circule in ineriorul ei.

Erato, are o parte groasa de 9cm din cocos integral ferm plus o a doua fata din latex structurat sa circule aerul. Partea din latex, ofera saltelei propietatea de usoara elasticitate si este potrivita copilasilor de peste un an.

Ekati, este o saltea inalta de 16cm cu doua fete, ocos si latex plus un miez format din arcuri ortopedice care permit aerilui sa circule perfect la interior. Inaltimea mai mare a acestei saltele este ideala in patuturile care au un singur nivel de inaltime pentru somiera sau sunt ceva mai joase.

Saltea cocos/ortostructura , ofera o suprafata perfect plana datorita partii din cocos si o fata ceva mai flexibila pentru un an+

Cand mai creste copilul, amintesteti sa asezi cu fata in sus partea mai confortabila a saltelutei. Pe partea acesta, se folosesc materiale mai flexibile precum latex-ul sau spuma. Aceste sunt mai flexibile in utilizare si creaza o suprafata un pic mai confortabila pentru copilul mai marisor cu oasele formate.

Saltea din cocos integral. Acest tip este foarte ferm, indicat la inceputul vietii nou nascutului cand are oasele in formare.

Dar poate si copilul mai mare, odata deprins cu acest tip de saltea,  doarme foarte bine pe o suprafata mai tare si atunci nu are sens sa schimbam salteluta.

Asigurati-va in totdeauna ca salteluta aleasa este recomandata pentru folosinta bebelusului, sa fie certificata in acest sens.

Salteaua trebuie sa se aseze/incadreze foarte bine in cadrul patutului si nu ar trebui sa puteti introduce mai mult de 2 degete intre aceasta si grilajul lateral. Daca alegeti un patut micut sau un cosulet, regulilede dimensionare sunt celeasi.

Salteaua de patut ar trebui protejata cu o suprafata impermeabila pentru ca umezeala sa nu patrunda si sa mucegaiasca.

Reutilizare unei saltele de patut folosite, este derecomandat sa se evite din cauza bacteriilor si a mucegaiului care se pot dezvolta.

Foarte important ! O saltea de calitate foarte buna este Certificata.

Mult succes in alegerile facute de dumneavoastra !