Baldachin pentru bebe fetite si bebe baietei

Un baldachin montat pe patutul bebelusului este de-a dreptul angelic, dar este el potrivit doar pentru fetite sau il putem monta si pe patutul unui baietel?

Se poate crede ca baldachinele sunt foarte feminine si uneori asa si sunt dar cu o atentie la detalii ele pot fi create pe orice stiluri. Baldachinul poate fi elegant, modern, traditional, dulce si poate aduce un plus de finete oricarui patut. Bogate in material si frumos impodobite, create sa acopere patutul de jur-imprejur sau concepute sa acopere doar o bucata de patut, pe langa designul spectaculos, acestea au rolul de a feri bebelusul de vizitatori nedoriti, precum insectele sau animalele de companie.

Folosirea baldachinului pe patutul copilului in mod corespunzator necesita si masuri de siguranta ceea ce este vital pentru copilul care va sta in acel patut:

  • Asigurati-va ca materialul din care este confectionat este pozitionat in afara patutului, astfel incat copilul sa nu ajunga cu manuta la el; evitati astfel riscul de sufocare;
  • Verificati daca bolta este bine pozitionata; inlocuiti eventualele elemente slabite sau deteriorate;
  • Renuntati la baldachin in jurul varstei de 5 luni. Odata ce copilul dumneavoastra se poate ridica in picioare in patut, acesta ar putea fi nesigur, daca lungimile materialului atarna la indemana copilului; acesta poate facilita saritul din patut sau ar putea sa se prabuseasca peste copil.

Asadar, daca va luati toate masurile de siguranta, folositi cu incredere un baldachin! Acesta ofera patutului si intregii camere un aer de poveste, chiar daca este vorba despre un bebe fetita sau bebe baietel. Copilul dumneavoastra merita ce este mai frumos!

Succes in alegerile facute!

Acestea nu sunt indrumari medicale, ci doar mici sfaturi pentru parintii in devenire sau cu bebei acasa. Speram sa fie utile pentru dumneavoastra, astfel incat sa faceti cea mai buna alegere atunci cand intentionati sa achizitionati un patut pentru bebelus, evident, cu baldachin.